Robota – mini-humanoid robot az autista gyerekek rehabilitációjára - Billard, Aude; Robins, Ben; Dautenhahn, Kerstin; Nadel, Jacqueline (Iskolakultúra, 2006)
A Robota projektben olyan, több szabadsági fokkal rendelkező humanoid robotokat alkotunk, amelyeknek a fizikai jellemzői a kisbabákra hasonlítanak. A Robota robotokat viselkedéstudományi kutatásban oktatástechnológiai segítségként használtuk autista, viselkedési problémákkal küszködő gyermekek körében.