Kölcsönhatások - Andor, Mihály (Iskolakultúra, 2006)
Úgy tartják, minden előadás egyszeri és megismételhetetlen. Egy előadó aligha képes megismételni mondandóját kétszer egymás után ugyanúgy. Mégis tapasztalatok igazolják, hogy az ismeretközlésnek ez a hagyományos, személyes és személyfüggő formája még mediatizált világunkban is jelentős műfaj. Az előadás fontos szerepet tölt be a személyközi kapcsolatokban és a képzésben, még akkor is, ha mint módszert gyakorta megkérdőjelezik.