Informatika tanítása űrszonda modellel - Bérczi, Szaniszló; Drommer, Bálint; Hegyi, Sándor; Hudoba, György (Iskolakultúra, 2006)
Az alkalmazott informatika egyik példaértékű gyakorlati megvalósítási területe a kísérleti űrszonda modellek építése a magyar felsőoktatásban. 1997 óta több HUNVEYOR űrszonda modell épült Magyarországon a felsőoktatási intézményekben. Az oktatás segítésén túl e munkáknak az volt a célja, hogy megismerkedjenek a tanárok és a hallgatók a planetáris kutatások fontosabb informatikai és űrtechnológiáival.