A szovjet pedagógiai minta : a szovjet és a szovjet minta nyomán kialakított nemzeti törekvések sajtóreprezentációja - Géczi, János (Iskolakultúra, 2006)
Tanulmányunkban áttekintjük, milyen módon jelent meg a hazai pedagógiában a szovjet szocialista neveléstudomány, illetve a pártirányítású neveléstudomány vezető sajtójában miként reprezentálódott a szovjet, valamint a szovjet minta nyomán átalakuló magyar nevelésügy.