Az elemi népoktatás és a tanítóképzés reformja : a Nemzetnevelés tükrében - Joó, Adrienn (Iskolakultúra, 2006)
E tanulmány a Nemzetnevelés című katolikus pedagógiai folyóiratban megjelent cikkek alapján nyújt képet a tanítóképzés és az elemi oktatás fejlesztése során a két világháború között kialakult véleményekről, vitákról.