Anyanyelvű oktatás – Vajdaság - Mirnics, Zsuzsa (Iskolakultúra, 2006)
A délvidéki anyanyelvű oktatás terén nem sok lényegi változás történt. A máig ható érvénnyel megfogalmazott cél és stratégia – anyanyelvű oktatást az óvodától az egyetemig – ma sokkal időszerűbb, mint valaha.