Magyar történelem és földrajz tankönyvek Balkán-képe - F. Dárdai, Ágnes; M. Császár, Zsuzsanna (Iskolakultúra, 2006)
Milyen Balkán-képet közvetítenek tankönyveink? Vannak-e előítéletek, sztereotípiák bennük, amelyek a múlt történéseiből vagy esetleg a jelen konfliktusaiból fakadnak? Ösztönzik-e a tankönyvekben szereplő szövegek, képek, térképek a tanulókat arra, hogy megértsék az itt élő népek életét, vallási-társadalmi szokásait?