Szenci Molnár Albert zsoltárai és a protestáns irodalom - Hubert, Ildikó (Iskolakultúra, 2006)
A fordítóként és költőként is kiváló Szenci Molnár Albert új, magyar nyelvű strófaszerkezeteket teremtett, változatos versformákat, az eredetihez tökéletesen hű, a mai műfordítói követelményeknek is megfelelő, kottákkal ellátott versgyűjteményt hozott létre. Nem véletlen, hogy zsoltárfordításait háromszáz év múltán is éneklik.