"Mert a prédikátor Isten trombitája..." : Pázmány prédikációi és a katolikus irodalom - Szénási, Zoltán (Iskolakultúra, 2006)
Az új, kétszintű érettségi követelményrendszere sem változtatott azon a korábbi gyakorlaton, mely a 19–20. századi irodalom előtérbe helyezésével a korábbi korok magyar irodalmát némileg háttérbe szorítja, ezért Pázmány életművének megismerésére is viszonylag kevés idő és figyelem jut a középiskolai irodalomtanításban.