Ady beszédmódja az istenes versekben - Gintli, Tibor (Iskolakultúra, 2006)
Az Ady-líra iránti érdeklődés utóbbi két évtizedben tapasztalható jelentős csökkenése nehezen vitatható. Kézenfekvőnek tűnik, hogy az Ady-recepció lanyhulásának, az olvasói érdeklődés csökkenésének egyik meghatározó okát az érvénytelenné vált Ady-olvasatokban jelöljük meg, de a devalválódás folyamatában vélhetőleg szerepet játszik Ady lírájának korábbi túlértékelése, illetve irodalomtörténeti jelentőségének túlhangsúlyozása is. Az okok azonban nem csupán a recepciótörténetben keresendőek.