Az utolsó szittya vitéz : nemzeti cserkészetünk hőskora - Karancz, Gábor (Iskolakultúra, 2006)
1928-ban a Somogyi Ujság kaposvári nyomdájából ötvenöt oldalas piciny könyvecske látott napvilágot. A Hortobágyi Ágost nyugalmazott királyi tanfelügyelő által írt, tenyérben elférő munka ,A cserkészet hajdan’ címet viseli.