A vizuális nevelésről - Strohner, József (Iskolakultúra, 2006)
Ez a dolgozat, a pedagógia irányából is értelmezhető alapkutatások általános irányait, valamint a vizualitással kapcsolatos határterületeket érintő szakirodalmat bemutatva, gondolatkísérlet Pierre Jacob és Marc Jeannerod ,Quand voir, c’est faire’ című tanulmánya tíz tételmondatának vizuális pedagógiai adaptációjára.