A tulipán-vita : lakótelep – humánum – organikus építészet - Simon, Katalin (Iskolakultúra, 2006)
„A tulipánvita 1975 szeptember 27-én az Élet és Irodalom című hetilapban ,Nagypanel és tulipán’ címmel indult el Major Máté egykori szalonkommunista bauhausler írásával, amelyre Nagy László költő válaszolt ,Hol a tulipán?’ cikkével, majd folytatódott Major professzor ,Itt a tulipán!’ válaszával és a költő kérdésével: ,Hol az építőművészet?’; akkoriban sokan felsorakoztak, szakmabeliek és mások, és a hetenként megjelenő vitacikkek azon év novemberében halkultak el, hogy az egész, most már csak építész vitázókkal, a Magyar Építőművészet (főszerkesztő Major Máté és választottjai) cí- mű folyóiratban folytatódjék 1976-ban is.