Inkluzív pedagógia - Habók, Anita (Iskolakultúra, 2006)
Az inkluzív nevelés és oktatás egyre inkább a figyelem középpontjába kerül hazánkban is. A speciális igényű tanulók intézményes nevelése és oktatása azonban olyan felkészültséget igényel, melyet a hagyományos tanárképzés keretei nem biztosítanak. Az EUMIE (European Masters in Inclusive Education) program e hiányt hivatott pótolni.