A vallástudó és a laikus értelmiség a huszadik századi Egyiptomban - Tüske, László (Iskolakultúra, 2006)
Az iszlám országaiban a 19–20. század során végbement társadalmi változások közül a vallástudományok szempontjából is különleges jelentősége van a laikus vagy világi értelmiség kialakulásának.