Az intonáció metaforái : Mikszáth Kálmán: 'Bede Anna tartozása' - Kovács, Gábor (Iskolakultúra, 2006)
Mikszáth Kálmán novellájának értelmezését a trópus prózanyelvi működésmódjának középpontba állításával kíséreljük meg.