"Mint egy vak kismacskát..." : Tolnai Ottó 'Végeladás' című drámája - Mihálka, Réka (Iskolakultúra, 2006)
„A szöveg láttat, lefest, megérzékít tengert, hajnalt, múltat, olajfestményt, mindent. (…) Tolnai érzékletes tárgyai, látványai maguk és magukban is elvinnének egy előadást.” (1) Parti Nagy Lajos ítélte meg ekként Tolnai Ottó ,Könyökkanyar’ című drámáját, de megjegyzése kiindulási pontként szolgálhat a ,Végeladás’ elemzéséhez is.