A nőnevelés történetének finom szövetében: Szűts-Novák R.: Mikro-(nő)történet – Gyertyánffy István és Imre Sándor egodokumentumai a 19–20. századi nőképről, feminizmusról és nőnevelésről - Aux, Eliza (Iskolakultúra, 2025)
Szűts-Novák Rita (2024). Mikro-(nő)történet: Gyertyánffy István és Imre Sándor egodokumentumai a 19-20. századi nőképről, feminizmusról és nőnevelésről. Gondolat Kiadó.