A láthatatlan sebek gyógyítása: Gondolatok a háború által okozott krízishelyzetekről és azok iskolai feldolgozásának lehetőségeiről - Farkas, Péter (Iskolakultúra, 2023)
Az utóbbi években a hazánkban élő gyermekek életének részeivé váltak korábban nem tapasztalt krízisek, gondoljunk csak a pandémia időszakára, vagy éppen a 2022-ben elkezdődő ukrán–orosz konfliktusra. A COVID-járvány által okozott különös időszak ugyan elmúlóban van, de a szomszédunkban dúló helyzet miatt az utóbbi hónapokban a diákok napi szinten szembesülhetnek a háborús válsághelyzettel és annak következményeivel. A cikkben bemutatjuk a háború pszichés egészséget befolyásoló tényezőit és az azok kezelésével kapcsolatos kutatásokat, valamint olyan gyakorlati eszköztárat vázolunk fel, amelyek alkalmazásával a pedagógusok segíteni tudnak a tanulóikat ért krízishelyzetek hatékony kezelésében.