Megregényesített filmek: A novelizáció elmélete és gyakorlata - Sághy, Miklós (Iskolakultúra, 2022)
Karácsonyi Judit (2020). Moziirodalom – Amerikai filmek kortárs francia novelizációja. AMERICANA eBoooks.