A húrelmélettől az irodalmi gyakorlatig - Gortva, Tamás (Iskolakultúra, 2019)
Berszán István Ritmikai dimenziók. Az irodalomtól a gyakorlásfizikáig című könyve egy 17 tanulmányból álló gyűjteményes kötet, melynek három írása e műben látott elsőként napvilágot a szerző 20 éves kutatásainak és a 15 éve zajló Terepkönyvtáborok tapasztalatainak elméleti és gyakorlati összefoglalásaként. Központi kérdése a valóság és az irodalom terei közötti átjárhatóság komplexitásának lehetőségeire és problémáira keres választ. Berszán István (2018). Ritmikai dimenziók. Az irodalomtól a gyakorlásfizikáig. Kolozsvár: Egyetemi Műhely Kiadó – Bolyai Társaság. 416 o.