Szexuális nevelés az iskolában - Semsey, Gábor (Iskolakultúra, 2018)
Tanulmányunkban megkíséreltük bemutatni az iskolai szexuális nevelés alapvetéseit a magyar és a nemzetközi szakirodalom tükrében. Remélhetőleg sikerült kellőképpen érzékeltetnünk, milyen összetett nevelési területről van szó. A magyarországi iskolák világát ismerő szakemberek számára nem lehet kérdéses, hogy komoly fejlesztésre van szükség Magyarországon e téren. Talán ez a tanulmány is hozzájárulhat ehhez a fejlesztő munkához.