Egyenlő esélyek az iskolában, út az inkluzivitás felé - Krausz, Anita (Iskolakultúra, 2018)
„Az inkluzív iskolákban minden diák olyan oktatásban részesül, amely alkalmazkodik az egyéni szükségletekhez, és az iskola azokra a diákokra is figyel, akik nem rendelkeznek speciális oktatási szükségletekkel.” (Varga, 2015, p. 53)