Merjük gyermekeinket gondolkodásra ösztönözni! - Szerdi, Ilona (Iskolakultúra, 2016)
Miért fontos a kritikai gondolkodás? „Hosszú távon […] demokratikus állampolgárságra nevel, a személyes identitás egészséges fejlődését és autonóm egyéniség kialakulását segíti, miközben fejleszti a tanulói interkulturális kompetenciát, amely a jövő embere számára a globalizálódó emberi világban működő interperszonális kapcsolatokban nélkülözhetetlen” (104. o.) – kapjuk meg a választ Fábián Gyöngyitől, a Pannon Egyetem oktatójától Kritikai gondolkodás az osztályteremben című könyvében. A kötet 2014-ben, a Gondolat Kiadó gondozásában jelent meg, rámutatva modern világunk aktuális problémáira és azok megoldási lehetőségeire.