A "valami" jelentése Arany János költészetében - Kovács, Gábor (Iskolakultúra, 2016)
Weöres Sándor nagyon pontosan mutatott rá Arany János költészetének egyik különös sajátosságára. A Hódolat Arany Jánosnak című versfüzér („szimfónia”) harmadik költeményében ezt olvashatjuk:De a sok szóból elég:valamit már, úgy hiszem,mondanom is illenék;mert én ugyan felteszem,hogy a tisztes és kopottszóknak éden-állapot,ha görögnek fel-alá shasmánt, mint a vízfolyás,nyűg nélkül – hisz gondolatoly sok járt a toll alatt,fennkölt eszme-lángverés,hetven horgú érvelés,tarka-barka tünemény,szülemény, meg sülemény,hogy a szédült szók evégettnem bánnák az ürességet…