Fejlesztési lehetőségek a fogyatékossággal élő hallgatók segítésében - Demjén, Zita; Szabó, Tibor (Iskolakultúra, 2016)
A hazai felsőoktatási intézmények a fogyatékossággal élő hallgatókat ma már meglehetősen jól támogatott környezetben segítik. Jogszabályok, s bennük költségvetési támogatások, tájékoztatók, intézményekre előírt külön segítő szolgálat (koordinátorok) egyaránt támogatják a fogyatékossággal élő hallgatók beilleszkedését, tanulmányaik sikerességét. Az alábbi cikk – egyetemi felmérés kapcsán – azzal foglalkozik, hogy mik lehetnek a fejlesztés irányai, mit lehet(ne) tenni még.