Gyakorló pedagógusok és pályamodellek - Imre, Anna (Iskolakultúra, 2015)
A Pálya-modell. Igények és lehetőségek a pedagógus-továbbképzés változó rendszerében című kötet a pályán lévő pedagógusok világába vezet el, az ő helyzetüket, identitásukat és szakmai fejlődési lehetőségeik kérdéseit vizsgálja. A pedagógus szakma kérdéseinek boncolgatása a kiadványban azonban nem pusztán szakmai értelmezési keretben történik, az írások egy része társadalmikihívásokat is érint – ennek a nézőpontnak a fontosságát a szerkesztők, Pusztai Gabriella és Morvai Laura az előszóban is említik.