A metakogníció tárgykörében végzett legújabb kutatások eredményei : beszámoló az EARLI Metacognition szakcsoportjának (SIG, Special Interest Group) 2014-es konferenciájáról - Vígh-Kiss, Erika Rozália (Iskolakultúra, 2015)
A metakogníció, azaz a saját tudásunkra, képességeinkrevonatkozó tudás fogalmát a pszichológus Flavell használta először 1979-ben. A metakogníció kutatása szerte a világban fellendült. Hazánkban e témában 2007-ben jelent meg monográfia Csíkos Csaba (2007) tollából.