Cigány rulett - Forray R., Katalin (Iskolakultúra, 2015)
A kétezres évek végén megrázó sorozatgyilkosságok történtek: cigányokat gyilkoltak. Miért tették? Milyen haszonnal kecsegtettek a szörnyű tettek? Morális okokból – a közélet megtisztítása érdekében –, szórakozás helyett vagy voltak egyéb indokok is? Mindezt nem tudjuk máig sem, amikor a tettesek fellelése és megbüntetése érdekében márlezárultak a perek. A közelmúltban perújrafelvételről szólnak a hírek. Talán nem sikerült mindent tisztázni?