A 22. Nemzetközi Tanulási Konferencia - Laczkó, Mária (Iskolakultúra, 2015)
A Commonground Publishing nevű foglalkozó amerikai civil szervezet a tanulással kapcsolatos 22. nemzetközi konferenciáját (The Learner – 22nd International Conference on Learning) 2015. július 9. és 11. között a madridi San Pablo CEU egyetem szervezésében Spanyolországban rendezte meg. A konferencia helyszíne az egyetemi campus épülete volt, amit Madrid belvárosától autóbusszal kb. 25–30 perc alatt lehet megközelíteni. A Commonground célja az, hogy az oktatással, tanítással, tanulással, olvasással foglalkozó szakembereket, egyetemi oktatókat, közép- és általános iskolai tanárokat, tanítókat, kutatókat tömörítse, és lehetőséget biztosítson számukra évenkénti konferenciákon a közös eszmecserékre. Évenkénti konferenciái kapcsolatot teremtenek a különböző fogadó intézmények (egyetemek) és az adott helyi közösségek között. Ezzel azt a célt szolgálják, hogy az oktatás globális kérdéseit helyi aktuális kérdésekre vetítsék, valamint elősegítsék az oktatás elméleti és gyakorlati szakembereinek közeledését.