Az irodalmi nevelés útjai és lehetőségei : az irodalomtanítás újabb kihívásai a kisebbségben élő magyarok vonatkozásában - Manxhuka, Afrodita (Iskolakultúra, 2015)
A mai, posztmodern kor kihívásaira felelő pedagógia nem hagyhatja figyelmen kívül mindazokat a nagymértékű társadalmi-kulturális változásokat, amelyek az utóbbi években, évtizedekben végbementek, és amelyek újabb és újabb nézetek, szemléletek megjelenését eredményezték. Erdélyi Margit irodalom- és neveléstörténész kötete is ezt a problémakört vizsgálja az irodalomtanítás keretein belül.