Az online közösségi hálózatok és a véleménynyilvánítás pozitív és negatív szabadsága - Iványi, Márton (Iskolakultúra, 2015)
A modern arab világ talán legnagyobb kortárs szerzője, a szürreális-szatirikus írásai nyomán világhírű, szíriai prózaíró Zakaria Tamer novelláinak vissza-visszatérő témája az elnyomás: az egyén elnyomása az állami és vallási intézmények által és az egyének elnyomása egymás által.