Beszámoló a Decoding Messages Konferencia – Jó gyakorlatok az európai médiaértés-oktatásban címmel rendezett nemzetközi konferenciáról - Herzog, Csilla; Racsko, Réka (Iskolakultúra, 2015)
"A gyerekek az iskola ellenében is megtanulják a médiahasználatot, és a médiatudatosság bizonyos szintjére is képesek eljutni." (Sebastian Ring, a német JFF médiapedagógiai referense) A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (a továbbiakban NMHH) szervezésében először gyűltek össze Magyarországon azok az európai médiaoktatási szakemberek – pedagógusok, felsőoktatási intézmények oktatói, médiaértéssel, tudatos médiahasználattal és tudatos fogyasztói magatartással foglalkozó kutatók, köz- és felsőoktatási területért felelős állami szervezetek döntéshozói, valamint médiaértési területen működő civil szervezetek képviselői –, akik tapasztalataikat a médiatudatosság növelésével kapcsolatos módszerekről osztották meg egymással. A november 24–25-i eseményen több mint 200 érdeklődő vett részt.