Mikroszkopikus algáink jelentősége és lehetséges alkalmazása a környezetpedagógiában - Lengyel, Edina (Iskolakultúra, 2014)
Mikroszkopikus méretű algáink számtalan jelentőséggel bírnak. Nekik köszönhetően nyomon tudjuk követni vizeink ökológiai állapotát, így teljes figyelmet és védelmet biztosítva legértékesebb kincsünknek, a víznek. Jelen cikk célja, hogy a limnológiai és hidrobiológiai témakörökre felhívja a figyelmet és népszerűsítse azok használatát a közoktatásban.