Változik-e éghajlatunk? : magyarországi trendek, szélsőségek - Molnár, Ágnes; Lakatos, Mónika; Gácser, Vera (Iskolakultúra, 2014)
Ma már az átlagember is meggyőződéssel állítja, hogy változik éghajlatunk. De valóban kimutathatóak-e a változás jelei, vagy az emberi emlékezet, esetleg az időjárási eseményekhez fűződő személyes érintettség alkot bennünk csalóka képet? Cikkünkben – az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elemzéseire alapozva – ezekre a kérdésekre keressük a választ.