A fekete tábla : instrukciótól a konstrukcióig - Horváth, László (Iskolakultúra, 2014)
Svédországban, a stockholmi szigetvilág Artipelag nevű kiállítóhelyén 20. századi alkotók, köztük Joseph Beuys és Per Kirkeby az iskolai tábla művészeti lehetőségeit firtató alkotásaiból nyílt kiállítás.