Kutatási szöveg tanórai feldolgozása - Nagy, Mária; Horváth, Gábor; Radnóti, Katalin (Iskolakultúra, 2013)
Cikkünkben egy újszerű tanítási módszert mutatunk be, melynek témája a halevő madarak zsákmányszerzésével kapcsolatos biooptikai problémához kapcsolódik. Az optikai tanulmányok keretében a fénytörés témakör tanulmányozását követően egy érdekes biooptikai kutatással kapcsolatos írást mint tanszöveget elemeztek több osztály diákjai. A tanulók a tanszöveg végén a tudományos kutatással kapcsolatban föltett kérdésekre válaszoltak írásban. Jelen írásban e tanulói válaszokat elemezzük.