A szenzoros feldolgozás zavara - Csábi, Eszter (Iskolakultúra, 2013)
Pető Ildikó a Debreceni Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Pedagógia Tanszékének adjunktusa. Fő kutatási területe a speciális nevelési igényű gyermek, a nemzeti és etnikai kisebbségi csoportok helyzete az oktatásban és a társadalomban, valamint a fogyatékkal élők státusza a társadalomban. 2012-ben megjelent könyvének címe A szenzoros feldolgozás zavara. Az érzékelés zavara a tanulásban és a viselkedésben, célja a szenzoros percepció kialakulásának és működésének bemutatása, az érzékelésben bekövetkező diszfunkciók jellemzése, valamint az alkalmazható terápiás lehetőségek feltérképezése.