Intézményválasztási döntések a részidős hallgatók körében? - Tőzsér, Zoltán (Iskolakultúra, 2013)
Jelen kutatásban a felsőoktatási felnőttoktatás legfontosabb aktoraival, a nem nappali tagozatos hallgatókkal foglalkozunk. Azt vizsgáljuk, hogy milyen szempontok alapján választanak felsőoktatási intézményt az észak-alföldi régió két felsőoktatási intézményének (Debreceni Egyetem, Nyíregyházi Főiskola) részidős képzéseire (levelező, esti és távoktatás) járó hallgatók.