Kutatás és képzés - Csoma, József (Iskolakultúra, 2011)
2010 tavaszán jelent meg a Nyíregyházi Főiskola Pedagógusképző Karának Tudásbázis és pedagógusképzés című sorozatában egy neveléstudományi tanulmányokat tartalmazó kötet Kutatás és képzés címmel. A Brezsnyánszky László és Fenyő Imre által szerkesztett könyv tisztelgés a 70 éves Orosz Gábor előtt, aki két magyarországi felsőoktatási intézmény, neveléstudományi és tanárképzési műhely szakmai és tudományos tevékenységét is irányította, az ott folyó tevékenységre, az oktatók és a hallgatók kutatásaira, írásaira hosszabb időn keresztül jelentős hatást gyakorolt.