Sportjátékok személyiségfejlesztő hatása mozgássérült gyermekekre - Sáringerné Szilárd, Zsuzsanna; Nádasi, Zsófia (Iskolakultúra, 2010)
Saját magunk elfogadása régóta foglalkoztatja a kutatókat. Branden (1997) szerint életünk során a saját magunkról alkotott vélemény fontos, az aktív cselekvési hajlandóság segíthet az élet történéseinek megtapasztalásához. Az egyén megismerésében nagy hangsúlyt kap a másik ember véleménye, amelyet ha nem jól kezelünk, pszichés és fizikai eltérések jelenhetnek meg, akár szorongóvá is válhatunk.