A felnőttképzés az OKKR kidolgozása tükrében - Zachár, László (Iskolakultúra, 2010)
A rendszerváltozás óta az emberierőforrás-fejlesztés a magyar társadalom- és gazdaságfejlődés egyik központi problémakörévé vált, különösen ennek egyik kérdésköre, a felnőttek oktatása és képzése. A társadalmi közfigyelem változásának nemzetközi és hazai gazdaságés társadalompolitikai okai vannak.