Az OKKR kialakításával kapcsolatos hazai munkálatok történeti áttekintése - Falus, Iván (Iskolakultúra, 2010)
Jelen tanulmány keretében kísérletet teszünk az OKKR létrehozásával összefüggő hazai munkálatok 5 éves történetének áttekintésére, az egyes fázisok során elért eredmények számbavételére, a felvetődött és nem megoldott problémák bemutatására. Az eltelt időszak öt egymástól jól elkülönülő periódust ölel fel – ezek mindegyikének külön fejezetet szenteltünk.