A nem-egyetemi szektor átalakulásának dinamikája - Szolár, Éva (Iskolakultúra, 2010)
A Higher Education Dynamics című könyvsorozat egy újabb kötete (Dynamics of Change in Higher Education: Expansion and Contraction in an Organisational Field) több évtizedre visszanyúló kutatás alapján mutatja be a nem-egyetemi szektor növekedését és átalakulását. A szerző (Svein Kyvik) a norvég Institute for Studies in Innovation, Research and Education kutatóprofesszora, aki a nemegyetemi szektor transzformációját makro-szemléletű, társadalomtudományi megközelítéssel vizsgálja.