Senior Mentor Program - Aichelburg, Márton (Iskolakultúra, 2010)
A hagyományos iskolai tanításon kívüli programok fontos szükségletet elégítenek ki a mai társadalomban. Támogatják a dolgozó családokat, növelik a diákok tanulmányi teljesítményét, megsokszorozzák a gyerekek társadalmi és problémamegoldó képességeit, csökkentik az iskolai hiányzást, növelik az érettségizők arányát, és az egyik leghatásosabb módszer a fiatalkori bűnözés megelőzésére. Napról napra egyre több gyereknek van szüksége iskolai tanítás utáni programokra.