Aktuális hangsúlyok és tendenciák az oktatáskutatás nemzetközi színterén : beszámoló az EARLI 13. konferenciájáról - Tóth, Edit; Barassevich, Tamás (Iskolakultúra, 2010)
A tanítás- és tanuláskutatás legmeghatározóbb európai szervezete, az EARLI (European Association for Research on Learning and Instruction) 2009. augusztus 25–29. között Amszterdamban rendezte meg XIII. konferenciáját. Elnöke Jos Beishuizen, a konferenciának is helyet adó intézmény, a Vrije Universiteit professzora volt. A szervezőbizottság koordinálását Gert Rijlaarsdam, az Universiteit van Amsterdam professzora, a konferencia programmenedzsere végezte.