Gyermeksorsok a kora újkori árvaházakban - Verók, Attila (Iskolakultúra, 2009)
Érdekes, tanulságos és – sajnos – ma is időszerű kiállítással, valamint egy hozzá kapcsolódó katalógussal örvendeztette meg a hallei Franckei Alapítványok (Franckesche Stiftungen) kiadója az olvasni szerető és újabb pedagógiatörténeti ismereteket szerezni vágyó közönséget. A nagy múlttal rendelkező intézményegyüttes 2009. évi nagy kiállítását a szervezők egy viszonylag ritkán reflektált témának, a kora újkori árvaházakban nevelkedő gyermekek mindennapjai bemutatásának szentelték.