Mi is az a "Bihari-iskola"? - Trencsényi, László (Iskolakultúra, 2009)
Az évszakok minden évben különböznek. Van, amikor gazdag, bőséges a tavasz, a virágok kiemelkedő termést ígérnek, van, amikor aggodalmak közt várjuk az „aranyat érő” esőt. Az évszakok mégiscsak rendre megérkeznek – ahogyan Foltin Jolán koreográfiájában a Bihari Aprók mondják mondókáikat az évkör rendjéről (Évszakok gyerekversekre). A „Bihari” is minden évben bemutatja Képeskönyvét; a néptáncos szakma érdeklődéssel várt eseménye ez mindig.