A tanulási kompetenciák szerepe a tanulásfejlesztésben : kísérlet egy tanulási kompetenciaháló megalkotására [melléklet] - Gaskó, Krisztina (Iskolakultúra, 2009)
„A tanulás többé nem azonosítható azzal, amit iskoláskorunkban az iskolákban teszünk, hanem azt az élet egészét horizontálisan és vertikálisan átívelő emberi tevékenységnek kell tekintenünk. A legfontosabb kompetenciánk éppen a tanulásra, a tanulás megtanulására és a tanulás folyamatos fenntartására való képességünk.” (Halász, 2006)