Útravaló - Gécziné Laskai, Judit (Iskolakultúra, 2009)
Népmeséinkből jól ismert, hogy hamuban sült pogácsát és bort visz útravalóul a szerencsét próbáló legkisebb fiú a tarisznyájában. A búzapogácsa az életet, a testi és szellemi táplálékot, míg a bor az örömet, a halhatatlanságot és a lélek felemelkedését szimbolizálja. Egy ilyen, kincsekkel teli tarisznyával indítja szerencsét próbálni az olvasót Benedek Krisztina és Sándor Ildikó a Hagyományok Háza kiadásában 2006-ban megjelent könyvében.